دیپلمات روس از پایان رایزنی آژانس و ایران در آینده نزدیک خبر داد

نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین ابراز امیدواری کرد که رایزنی بین آژانس اتمی و ایران تا پایان ماه جاری میلادی (نوامبر) انجام شود.
تاریخ انتشار: ۰۷:۴۹ - ۲۸ آبان ۱۴۰۱ - 2022 November 19
کد خبر: ۱۵۹۷۳۷

به گزارش راهبرد معاصر، بعد از ابراز تمایل «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی برای سفر به ایران جهت رایزنی درباره مسائل هسته‌ای باوجود تصویب قطعنامه در شورای حکام علیه تهران، یک دیپلمات روس به اظهار نظر درباره زمان برگزاری این رایزنی‌ها پرداخت.

 

«میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین شامگاه جمعه گفت رایزنی بین آژانس اتمی و ایران باید تا پایان ماه جاری میلادی (نوامبر) انجام شود.

 

اولیانوف در مصاحبه با شبکه «روسیا۲۴» توضیح داد: «درست قبل از پایان ماه، دور دیگری از رایزنی‌ها بین متخصصان آژانس بین المللی انرژی اتمی و طرف ایرانی باید انجام شود. قرار بود این نشست در تهران تشکیل شود که امیدوارم این برنامه‌ها به قوت خود باقی بماند».

 

پیش از این، «استفان کلمنت» نماینده اتحادیه اروپا ضمن حمایت از قطعنامه ضد ایرانی در نشست شورای حکام، ابراز نگرانی کرد که هیچ پیشرفتی در اقدامات شفاف‌سازی ایران و برطرف کردن مسائل برجسته پادمانی رخ نداده است. 

 

مذاکرات رفع تحریم‌های وین از چند ماه پیش به دلیل عدم آمادگی آمریکا برای کنار گذاشتن نقض تعهداتش در برجام و آغاز به اجرای این توافق هسته‌ای متوقف شده است.

 

تحلیلگران می‌گویند برخی عوامل مانند فشارهای رژیم صهیونیستی، اختلافات با کنگره و مشکلات داخلی در آمریکا دلیل بی‌میلی دولت بایدن برای بازگشت به برجام در ماه‌های گذشته بوده است.

 

بایدن در شرایطی سال ۲۰۲۱ بر سر کار آمد که سیاست فشار حداکثری علیه ایران در دستیابی به اهدافش ناکام مانده بود. این سیاست علاوه بر ناکامی در شکل دادن به یک توافق هسته‌ای جدید، باعث ایجاد تفرقه در روابط میان کشورهای دو سوی آتلانتیک، به خطر افتادن اثربخشی نظام تحریم‌ها به عنوان یکی از ابزارهای اصلی سیاست خارجی آمریکا و مهم‌تر از همه تقویت جریان استکبارستیز در ایران شد.

 

جمهوری اسلامی ایران راستی‌آزمایی رفع تحریم‌ها، اخذ تضمین در خصوص ماندگاری برجام و رفع ادعاهای پادمانی آژانس اتمی را اصلی‌ترین مطالبه خود در مذاکرات رفع تحریم‌ها قرار داده و تأکید کرده که تنها بازگشت به قرارداد دوجانبه‌ای که در ازای برخی محدودیت‌ها نفع ملموس اقتصادی برای ملت ایران به همراه داشته باشد را منطقی می‌داند و آن را می‌پذیرد.

 

کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سال‌های گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته ای این کشور متهم کرده‌اند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است.

 

ایران تأکید می‌کند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته‌ای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.

 

همچنین بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند.

 

ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای خود دست پیدا کرد. علی‌رغم اذعان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر